Menselijke resten bij koninklijk domein van Roemeense dakloze

laeken-serre_0.jpg
© vazyvit.com
| Het parket onderzoekt een lugubere vondst in de nabijheid van het Koninklijk domein in Laken.
© vazyvit.com
| Het parket onderzoekt een lugubere vondst in de nabijheid van het Koninklijk domein in Laken.
Updated: 10-07-2018 - 18:17

De menselijke resten die op 1 juli vlakbij het koninklijk domein in Laken zijn aangetroffen, zijn van een Roemeense dakloze. Het is niet bekend hoe de persoon om het leven is gekomen, maar het parket heeft de zaak intussen geklasseerd.

Een voetganger op de Eeuwfeestlaan trof de beenderen vorige week rond 18 uur aan. "Ze werden gevonden achter een deur die doorgaans gesloten is," zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Het labo, de wetsdokter en DVI zijn ter plaatse gegaan voor onderzoek. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen tussenkomst van derden was bij het overlijden. Er zijn geen breuken of andere verwondingen vastgesteld.”

Na onderzoek van het wetenschappelijk labo en de identificatiedienst is vandaag gebleken dat het om een 49-jarige Roemeense dakloze gaat. Volgens de Franstalige krant La Capitale was de man sinds enkele maanden in België en kampeerde hij in de omgeving. Over de omstandigheden en het tijdstip van overlijden is na autopsie geen duidelijkheid gekomen, omdat het lichaam al aangetast was door dieren. Daarom heeft het parket de zaak geklasseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?