ACOD protesteert tegen ontslag Molenbeekse gemeenschapswacht

© BRUZZ
| Karim Ben Aissa nam deel aan de betoging van Viruswaanzin (archiefbeeld).

De sociale vakbond ACOD plant donderdagochtend een demonstratie aan het gemeentehuis van Molenbeek. De vakbond is het niet eens met het de ontslagprocedure die werd opgestart voor zijn lokale voorzitter, die werkte als gemeenschapswacht.

De Molenbeekse ACOD-voorzitter Karim Ben Aissa was midden augustus aanwezig bij de betoging van Viruzwaanzin aan de Financietoren. De vzw ijvert voor een stopzetting van de maatregelen om het coronavirus te stoppen en vroeg onder meer om het ontslag van viroloog Marc Van Ranst. Ben Aissa, die werkt als gemeenschapswacht voor de gemeente Molenbeek, postte na afloop berichten op Facebook, maar deed dat volgens het ACOD op "persoonlijke titel". "Bovendien ging het om berichten die hij niet zelf geschreven heeft, maar gedeeld heeft."

De gemeente zou inmiddels een ontslagprocedure hebben opgestart tegen Ben Aissa, die ook opkomt voor de PVDA. Volgens het ACOD naar aanleiding van de Facebookberichten. "Omwille van zijn deelname aan deze burgeractie wenst de politieke overheid hem te ontslaan," aldus Maxim Nys van het ACOD. "Wat ons betreft is het duidelijk dat dit een aanval is op de persoonlijke vrijheid van meningsuiting, net als een politieke aanval van een PS-burgemeester op een afgevaardigde die openlijk actief is binnen een andere partij."

Het ACOD plant donderdagochtend een protestactie aan het gemeentehuis van Molenbeek, waar de kwestie door het college besproken zal worden. Rachid Barghouti, woordvoerder van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) wil niet reageren voordat de zaak besproken is door het college.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?