Protest bouwproject VUB La Plaine c Ivan Put

| Jaren geleden was er al veel protest tegen het bouwproject.

Awel merci

Actiegroep tegen bouwproject op ULB-campus krijgt gelijk maar...gebouw staat er al half

JP
© BRUZZ
06/01/2020

Actiegroep Brussel Natuur heeft dan eindelijk toch gelijk gekregen in de rechtszaak tegen het bouwproject op de ULB-campus de la Plaine. De Raad van State heeft de stedenbouwkundige vergunning voor het project vernietigd. De helft van de gebouwen zijn inmiddels al wel gebouwd.

Het gaat om het project Universalis Park, een nieuwbouwproject dat volgens de vastgoedontwikkelaar bestaat uit in totaal 1.260 wooneenheden. Een project dat belooft appartementen te mixen met studentenhuisvesting, rusthuizen/serviceflats en crèches.

Voorzitter van de vzw Brussel Natuur Mario Ninanne is geen voorstander van het project. Volgens hem zitten de studenten niet te wachten op middenklasse- en luxewoningen, maar zouden liever studentenkoten zien. Tot slot is de campus De La Plaine de laatste grote groene ruimte van Elsene, die qua biodiversiteit van groot belang is.

Brussel Natuur trok daarom in 2015 al naar de rechtbank met de vraag om de stedenbouwkundige vergunning te vernietigen. Volgens Ninanne klopt er het een en ander niet aan het project. Universalis Park wordt gebouwd op gronden van de ULB die de universiteit niet zomaar had mogen verkopen zonder verkavelingsvergunning.

Op 19 december heeft de Raad van State Brussel Natuur daarin gelijk gegeven. Jaren te laat, reageert Ninanne verbolgen. De helft van de gebouwen staat er inmiddels al. Ninanne vermoedt dat de ontwikkelaar ook voor de laatste gebouwen opnieuw een bouwvergunning zal aanvragen. Of de nieuwe Elsense meerderheid die toe zal kennen, is nog de vraag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , de la plaine , vastgoed , brussel natuur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni