Actiris breidt diensten uit met matching tools voor werkzoekenden en werkgevers

© PhotoNews

Arbeidsbemiddelingsdienst Actiris heeft woensdag haar nieuwe website en nieuwe automatische matching tools voorgesteld. De platformen My Actiris voor werkzoekenden en My Select Actiris voor werkgevers worden allebei uitgerust met de tool.

Sinds de coronauitbraak werkt Actiris volledig digitaal en deze nieuwe matching tool is samen met de nieuwe site een volgende logisch stap in dat proces. De werkzoekenden kunnen hun online profiel via My Actiris aanvullen met persoonlijke info van studies, tot bezit van een rijbewijs, taalkennis, informaticavaardigheden en de jobs die hen echt interesseren.

Hoe completer het profiel, hoe beter de automatisch gekozen jobs hierbij zullen aansluiten. Maar het doel van de nieuwe tool is ook om jobs voor te stellen op basis van hun competenties die minder voor de hand liggen en zo de horizon van de werkzoekende te verbreden.

De werkgevers kunnen terecht op My Select Actiris voor het gratis plaatsen van jobaanbiedingen en stageplaatsen. Na het zo compleet mogelijk invullen van het zoekertje, krijgen de werkgevers via de automatische matching tool een overzicht van kandidaten die voor minstens 80 procent aan de competenties voldoen en staan ze in slechts enkele muisklikken in contact met de kandidaten.

"De versnelling van de digitalisatie komt exact op het goede moment, niet enkel vanwege de coronacrisis, maar ook omdat we in de komende jaren een verdere toestroom en verdubbeling van het aantal werkzoekenden verwachten. Deze tools moeten dit extra werk voor een deel absorberen", vertelt Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?