Campus Elsene Vrije Universiteit Brussel (VUB)

| Campus Elsene Vrije Universiteit Brussel (VUB)

Advocaat van Solvay-student onderneemt stappen tegen VUB

© Belga
04/11/2022

De advocaat van een van de geschorste VUB-studenten die lid is van de studentenkring Solvay, gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen de universiteit. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Vrije Universiteit Brussel communiceert niet, in het belang van het onderzoek.

Drie van de vijf geschorste studenten van de Solvay Kring gingen vrijdag langs bij de vicerector van de VUB, weet HLN. Daar wilden de studenten duidelijkheid krijgen over hun schorsing en over wat ze fout hadden gedaan, maar ze kregen weinig antwoorden. Hun advocaten woonden de ontmoeting bij.

David Verbelen, de advocaat die de preses van de studentenclub verdedigt, heeft intussen een gerechtelijke procedure gestart tegen de VUB. Indien de Brusselse universiteit tegen woensdag de maatregelen tegenover zijn cliënt niet opheft, stapt hij naar de kortgedingrechter, meldt HLN.

De VUB laat via haar woordvoerster Nathalie Vlaemynck weten dat ze dit nieuws nog niet hadden vernomen. Ze verduidelijkte nogmaals dat ze in het belang van het onderzoek en uit respect voor de slachtoffers voorlopig niet communiceren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , grensoverschrijdend gedrag , VUB , Solvay , Brusselse studenten , verkrachting

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni