| Vorig jaar werd door familie en vrienden van de toen 17-jarige Mehdi Bouda een Witte Mars georganiseerd met de vraag om gerechtigheid voor de overleden jongeman.

Advocate Mehdi Bouda: ‘Dit bewijst straffeloosheid voor politieagenten'

GR
08/10/2020

De advocaten van de familie van Mehdi Bouda zijn, zacht uitgedrukt, niet opgezet met het standpunt van het Brussels parket in de zaak rond de dood van Mehdi Bouda. Het parket besliste om de twee politieagenten die vorig jaar de jongeman doodreden buiten vervolging te stellen. “Het is een gangbare praktijk geworden dat politiemensen door justitie een hand boven het hoofd wordt gehouden,” zegt Selma Benkhelifa van het advocatenkantoor Progress Lawyers Network.

Het is ondertussen meer dan een jaar geleden dat de 17-jarige Mehdi Bouda aan de Ravensteingalerij werd gegrepen door een politiecombi. En vandaag is er door het Brussels parket eindelijk een eindvordering opgesteld in de zaak. Die heeft beslist om de politieagent die op het moment van het ongeval aan het stuur zaten van het dienstvoertuig niet te vervolgen.

‘Politie wordt hand boven het hoofd gehouden’

Een collega van advocate Joke Callewaert, die samen met meester Sven Mary instaat voor de verdediging van Mehdi Bouda en zijn familie, is zwaar ontgoocheld. “Deze beslissing bewijst dat er een vorm van straffeloosheid bestaat voor politieagenten. Het is binnen justitie een gangbare praktijk geworden om de politie een hand boven het hoofd te houden,” sneert advocate Selma Benkhelifa naar het gerecht.

Welke juridische stappen Benkhelifa en haar collega’s nu verder zullen nemen, is nog niet duidelijk. Maar dat er actie ondernomen zal worden, is zeker. “Wij geven de strijd niet op”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Veiligheid , Mehdi Bouda , Selma Benkhalifa , Brussels parket , dodelijk ongeval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni