| 'ZIN' voegt de kernen van de twee WTC-torens samen

Afbraak van WTC-torens in Brussel gestart

HD
© Belga
17/04/2019

De afbraak van de WTC 1 en 2 torens in Brussel zijn van start gegaan. In 2023 moet het project "ZIN" er opgetrokken zijn en zal er plaats zijn voor onder meer 3.900 Vlaamse ambtenaren naast appartementen, horeca en een hotel.

Het Laatste Nieuws schrijft woensdag dat de afbraakwerken van de WTC-torens begonnen zijn. Het is de eerste fase van het project ZIN van vastgoedinvesteerder Befimmo, dat hiervoor samenwerkt met architectenbureaus Jaspers-Eyers Architects, 51N4E en l'AUC.

Naast kantoren is er ook plaats voor appartementen, een hotel, een fitnessruimte, horecazaken en een dakterras. Voor het project van 110.000 vierkante meter wordt een nieuw gebouw opgetrokken waarbij de kernen van de twee WTC-torens worden samengevoegd.

Het gaat om de grootste transactie op de Brusselse kantorenmarkt in de laatste tien jaar. "Toen we de lat op een circulair en energieneutraal gebouw wilden leggen, zei men me dat dit onmogelijk en onbetaalbaar was", zegt bevoegd Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). "Wel, dit project is niet alleen het goedkoopste van de drie indieners, maar het is zelfs een besparing van vier miljoen euro per jaar ten opzichte van de huidige huisvesting in verouderde gebouwen."

Voor de constructie van het gebouw wordt 95 procent van de materialen hergebruikt. De ondergrondse verdiepingen en circulatiekernen van WTC I en II blijven behouden. Daarvan wordt 32 procent van de materialen gerecycleerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , WTC , Liesbeth Homans , vastgoed

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni