Afvalsector vraagt om mondmaskers en handschoenen steeds bij restafval te steken

afval vuilnis net brussel
© FDR/BRUZZ
© FDR/BRUZZ

De afvalsector vraagt met klem om mondmaskers, plastic handschoenen en papieren zakdoekjes na gebruik altijd in het restafval te deponeren. Deze hygiënische wegwerpitems horen niet thuis bij het pmd-afval of papier en karton, en al helemaal niet op de openbare weg, zegt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij.

40 procent van de ophalers vindt meer coronagerelateerd afval zoals wegwerpzakdoekjes en plastic handschoenen terug in het zwerfvuil. Dat blijkt uit een enquête bij 75 lokale besturen en afvalintercommunales afgelopen maand.

Met het openen van de winkels en een toename van het openbare leven verwachten de Vlaamse lokale besturen, de afvalintercommunales en OVAM een toename van hygiënische wegwerpitems "Steek dit hygiënisch afval in uw restafvalcontainer of -zak, of laat het achter in de vuilnisbak bij het verlaten van de winkel.

Het afval wordt vervolgens in veilige omstandigheden verwerkt", zegt OVAM in een persbericht. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) ondersteunt de oproep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?