'Agenten nodig om chauffeurs tijdens wissel aan Simonis te beschermen'

© google
| Leopold II-laan ter hoogte van Simonis

Nadat een buschauffeur aan Simonis klappen kreeg, pleit de vakbond voor een permanente aanwezigheid van agenten aan het metrostation. “Onze chauffeurs wisselen daar van lijn en zijn er heel kwetsbaar”, zegt Khalid Bourhaleb van het ACOD.

Een buschauffeur kreeg zaterdag in de Vrijheidslaan aan Simonis klappen in het gezicht, nadat hij het in de bus aan de stok kreeg met enkele jongeren. “Eerst was er een verbaal incident in de bus, waarna de chauffeur door de jongeren bespuwd werd”, zegt An Van hamme, woordvoerster bij de MIVB. “De chauffeur vroeg om vervanging en tijdens die wissel is hij fysiek aangevallen.”

De precieze aanleiding van de discussie is nog onduidelijk. Volgens het ACOD zou de chauffeur de jongeren gewoon gevraagd hebben om door te schuiven naar achter, maar dat kan de MIVB niet bevestigen. “Het onderzoek loopt nog, we hebben in elk geval de camerabeelden van op de bus geblokkeerd.”

De vakbond grijpt dit voorval aan om aan Simonis voor een permanente aanwezigheid van agenten van de MIVB of de politie te pleiten. “Daar wisselen de chauffeurs standaard van lijn”, zegt Khalid Bourhaleb van het ACOD. “Ze zijn daar heel kwetsbaar: ze verlaten de bus, gaan te voet verder en zijn dus blootgesteld aan eventueel geweld.”

Nog volgens de vakbond is er vandaag overleg met de directie over de te nemen maatregelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?