Buschauffeur incasseert klappen in Koekelberg

© Photonews
| Archiefbeeld.

Een MIVB-chauffeur kreeg zaterdagmiddag na een discussie met enkele jongeren op zijn bus een aantal rake klappen in het gelaat. De man is een week arbeidsongeschikt. De jongeren namen de benen.

Dat bevestigde MIVB-woordvoerster An Van hamme aan RTL Info.

De feiten vonden zaterdag omstreeks 12.30 uur plaats op de Vrijheidslaan in Koekelberg ter hoogte van halte Simonis. Na een discussie met enkele jongeren op zijn bus besliste de buschauffeur om uit te stappen en het werk neer te leggen. Het is niet duidelijk waarom precies.

Terwijl de man buiten wachtte op zijn vervanger, sloegen de jongeren toe. De chauffeur kreeg enkele rake klappen in het gezicht en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Zijn leven is niet in gevaar, maar hij is wel een week arbeidsongeschikt verklaard.

Enkele getuigen belden de politie, die vrij snel ter plaatse was. De jongeren waren bij aankomst van de agenten al gevlucht. Met de videobeelden van de camerabewaking hoopt de politie de daders alsnog te klissen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?