Agenten zone Montgomery slaan geboeide man [+ video]

De politiezone Montgomery in Brussel is een onderzoek gestart naar enkele agenten. In een filmpje is te zien hoe die op straat een geboeide man hard aanpakken. Het parket van Brussel is met een opsporingsonderzoek gestart.

VTM toonde de beelden, die via een buurtbewoner van YouTube komen, donderdag in zijn nieuws.

De agenten overtreden duidelijk de regels, zegt Gert Cockx van politievakbond NSPV. "De betrokken persoon is geboeid, hij kan eigenlijk geen gevaar meer betekenen voor de agenten. Dan hoef je ook je zelfbeheersing niet te verliezen", zegt hij op de zender. "In totaal blijft de man ook als ik het goed zie 9 minuten op de grond liggen. Dat zijn 8.30 minuten te veel."

Het is niet duidelijk van wanneer de feiten dateren. Het Brusselse parket is ondertussen wel met een opsporingsonderzoek begonnen naar het optreden van de agenten. Het opsporingsonderzoek werd door de politie zelf opgestart en voorlopig is er nog geen klacht vanwege het slachtoffer.

Het is niet de eerste keer dat Brusselse agenten in opspraak komen voor geweld tegen burgers. Politiegeweld blijkt zo frequent dat in het verleden ook al verschillende betogingen tegen het fenomeen werden georganiseerd. Ook geweld tegen agenten is een fenomeen dat steeds vaker het nieuws haalt.

Hieronder vindt u het nieuwsitem dat VTM wijdde aan het voorval.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?