Al 22 processen-verbaal uitgeschreven voor niet naleven regels rond CST in horeca

© Belgaimage
| Het controleren van het Covid Safe Ticket (CST) van klanten in de horeca is verplicht sinds 15 oktober.
Updated: 04-11-2021 - 14:45

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft al 22 processen-verbaal opgesteld voor het niet naleven van de regels rond het Covid Safe Ticket (CST) in de horeca. Iedere klant moet sinds 15 oktober een geldig CST kunnen voorleggen bij een restaurant- of cafébezoek. De uitbaters dienen daarop actief te controleren. Twaalf zaken liepen daarbij al tegen de lamp. Ook tien klanten kregen al een boete omdat ze geen CST op zak hadden, of er één bijhadden dat niet op hun naam stond. In totaal zijn al 255 horecazaken gecontroleerd.

Naast de controle op het CST, werd er ook voor 21 personeelsleden een proces-verbaal opgesteld omdat ze geen mondmasker droegen. In totaal werden er 255 horecazaken gecontroleerd, hoofdzakelijk dus op het goed toepassen van de regels rond het CST.

Twaalf zaken liepen daarbij tegen de lamp en ook tien klanten kregen een boete. Acht mensen konden geen geldig CST voorleggen, twee andere hadden een vals coronacertificaat op zak.

Geen cijfers voor andere politiezones

Voor de andere politiezones zijn nog geen cijfers beschikbaar. De zone West laat weten dat ze voorlopig nog inzet op sensibilisering. Ook in Etterbeek zijn officieel nog geen inbreuken vastgesteld, maar zijn er wel al twee verdachte gevallen van mogelijk valse coronacertificaten overgemaakt aan het gerecht.

De boetes voor een overtreding kunnen hoog oplopen. Voor klanten varieert het bedrag tussen 50 en 500 euro. Uitbaters van cafés of restaurants riskeren een boete die kan oplopen tot 2.500 euro bij het niet naleven van de coronaregels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?