Politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node: wagenpark

| Politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node: wagenpark.

Alcoholverbod in Noordwijk en op Koninginneplein moet overlast indijken

ADD
© BRUZZ
14/09/2021

De gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node willen in de loop van de maand september een alcoholverbod (tussen 20 en 8 uur) invoeren op het Koninginneplein en in de Noordwijk.

"Tijdens de coronacrisis hebben veel mensen van de openbare ruimte genoten om er familie en vrienden te ontmoeten. Op een plein, in een park of in het bos. Dat was nodig om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan," zegt burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne (Défi). "Maar die ontmoetingsmomenten in het openbaar gaan te vaak gepaard met overlast, zeker wanneer alcohol wordt genuttigd. Blikjes blijven overal achter, er is nachtlawaai en buurtbewoners worden lastiggevallen."

De twee gemeenten, Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek, hebben de afgelopen weken en maanden een pak klachten binnengekregen van buurtbewoners voor overlast en vechtpartijen, vooral rond het Koninginneplein, het Liedtsplein of in de buurt van de Aarschotstraat en de Brabantstraat.

Fikse boetes

De burgemeesters van de twee gemeenten Cécile Jodogne en Emir Kir hebben daarom besloten om in te grijpen. Op de gemeenteraad van 15 september in Sint-Joost en die van 29 september in Schaarbeek zal een alcoholverbod worden goedgekeurd dat zal gelden tussen 20 en 8 uur, op specifieke plekken. Overtreders zullen een fikse boete van 350 euro mogen verwachten indien ze het verbod toch naast zich neerleggen.

"Dit maakt deel uit van een hele rist maatregelen die we als burgemeester kunnen nemen om de overlast in te tomen. Het is uiteraard belangrijk dat de politie de maatregel kan afdwingen. Daarom is er nooit sprake geweest van een algemeen alcoholverbod op het hele grondgebied," besluit Jodogne.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni