21 april 2023: in de Delhaizewinkel in eigen beheer in de de Henninstraat in Elsene worden klanten gevraagd niet te komen winkelen en zo de vakbondsacties tegen de geplande verkoop van de vestigingen in eigen beheer te steunen.
© Peter Dhondt/BRUZZ | In de Delhaizewinkel in de de Henninstraat in Elsene werden klanten in april gevraagd niet te komen winkelen en zo de vakbondsacties tegen de geplande verkoop van de vestigingen in eigen beheer te steunen.

Alle vestigingen van Delhaize zijn dinsdagochtend open gegaan. Dat zegt Roel Dekelver, woordvoerder van de supermarktketen. Maandag werd in twee winkels in Brussel en Nijvel nog gestaakt.

Delhaize kondigde maandagochtend aan dat het de eerste 15 van zijn 128 eigen winkels zal overdragen aan zelfstandige uitbaters. Vier daarvan zijn Brussels: Delhaize Hankar, Mutsaard, Flagey en Boondael. De ondernemingsraad waarop dat aan de vakbonden werd meegedeeld, verliep tumultueus. Er sneuvelde onder meer een deur. De bonden verzetten zich al maanden tegen de plannen van Delhaize om de winkels onder franchise te brengen.

De vakbonden kondigden aan dat ze intern beraad zouden houden over eventuele nieuwe acties. Sinds de aankondiging van de plannen in maart, zijn regelmatig Delhaize-winkels ontoegankelijk geweest door vakbondsacties.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie