Ambulancier slachtoffer van verkeersagressie

© PhotoNews

Vrijdagavond rond 21.00 uur werd een ambulancier van de Brusselse brandweer tijdens een interventie slachtoffer van een verkeersagressie. De man was onderweg naar het ziekenhuis met een gekwetste toen hij werd geblokkeerd door een automobilist en vervolgens zonder aanleiding in het gezicht werd geslagen. De dader werd ter plekke gearresteerd.

De ambulancier, in dienst van de brandweer van Brussel, was onderweg naar het Joseph Bracops ziekenhuis in Anderlecht met een gekwetste in de wagen. Vlakbij het ziekenhuis werd de ambulance plots geblokkeerd door een personenwagen.

“Deze stapte uit zijn auto, alsook onze brandweerman. Zonder enige aanleiding of woordenwisseling, heeft de andere weggebruiker direct uitgehaald en een vuistslag in het aangezicht van onze collega toegediend,” aldus woordvoerder Walter Derieuw.

Een patrouille van de politie die langsreed heeft de dader ter plekke opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. “Onze collega is verzorgd in het ziekenhuis en is enkele dagen werkonbekwaam. Hij is danig onder de indruk van het gebeurde en krijgt de nodige bijstand en steun.”

Er is klacht opgesteld voor het toedienen van opzettelijke slagen en verwondingen. De directie van de brandweer sluit zich aan bij de klacht: “Het is onbegrijpelijk dat een hulpverlener, die ten dienste staat van de bevolking, tijdens het uitvoeren van zijn opdrachten het slachtoffer wordt van zinloos geweld”.

De vervoerde gekwetste is veilig aangekomen in het ziekenhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?