Anderlecht versterkt winterplan: maaltijden tegen 'symbolische prijs'

Het Baraplein in Anderlecht met zicht op de Zuidertoren en het gebouw van Editions Le Lombard met de Kuifje-reclame op het dak Het Baraplein in Anderlecht met zicht op de Zuidertoren en het gebouw van Editions Le Lombard met de Kuifje-reclame op het dak
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Het Baraplein in Anderlecht
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Het Baraplein in Anderlecht

Door de energiecrisis heeft de gemeente Anderlecht beslist om haar winterplan te versterken, met onder andere het aanbieden van maaltijden "tegen een symbolische prijs", aldus schepen Fabienne Miroir.

Het winterplan is 1 december van start gegaan en loopt nog tot 31 maart. Door de energiecrisis worden er dit jaar extra maatregelen genomen.

Zo kan je vanaf nu terecht in vier cafetaria's (cafets) in de gemeente, waar je elke middag een maaltijd kan kopen tegen een symbolische prijs en kan je tegelijk een warm drankje verkrijgen.

Het gaat om de cafets Peterbos, Cafet Duivenmelkers, Cafet Forestier en Cafet Wayez.

Elke zaak biedt ook gezelschapsspelen aan en beschikt over een leeshoek. “Om mensen uit hun sociaal isolement te halen, is het belangrijk om hen een warme en gezellige plaats aan te bieden, waar ze een praatje kunnen slaan met onze medewerkers”, legt Fabienne Miroir uit, PS-schepen van Sociale Zaken en initiatiefnemer.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?