Anderlechtse verenigingen strijden tegen armoede met actie 'Soep op de stoep'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 18 december 2019

Zo'n 250 mensen kwamen woensdagochtend een kom soep halen in de Peterboswijk. Daar stonden de Anderlechtse afdelingen van Beweging.net, Femma en KWB. Het is de zevende editie van hun soepactie.

"België is een rijk land," klinkt het bij de organisaties. "Toch leeft 1 op 7 mensen of 1.700.000 Belgen hier in armoede." De Anderlechtse afdelingen van Beweging.net, Femma en KWB vinden dat een regelrechte schande. Ze organiseren daarom een soep op de stoep-actie. Daarmee willen ze het signaal geven dat armoede een onrecht is en daarover met de mensen in gesprek gaan.

De actie gaat door op de hoek van de A.Willemijnsstraat en de Agronoomstraat. Die locatie is niet voor niets gekozen. Het is een van de wijken in Anderlecht waar heel veel armoede heerst. Hier wonen meer dan 3.500 inwoners waarvan een grote groep woont bij de Anderlechtse Haard of Comensia.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?