'Antiterreurpalen' vervangen betonblokken aan treinstations

© Pim Notebaert
| Betonblokken aan het Zuidstation.

De NMBS start met de plaatsing van 'antiterreurpalen' aan Brussel-Zuid, Centraal, Noord, Kapellekerk en Congres. In de loop van dit jaar krijgen ook zestien andere Belgische treinstations de paaltjes.

In april dit jaar kondigde de NMBS aan dat het betonblokken zou plaatsen voor de ingangen van 22 treinstations. De meest elegante antiterreurmaatregel was dat niet. De NMBS zei er meteen bij dat de grijze betonblokken vervangen zullen worden door paaltjes. Dat bevestigt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman vandaag nog eens in de kranten van Mediahuis.

“De ­bedoeling is dat die palen verhinderen dat er een aanslag wordt gepleegd door met bijvoorbeeld een auto of vrachtwagen een treinstation binnen te rijden”, aldus Temmerman. Het gaat om zowel vaste paaltjes als palen die in de grond kunnen wegzakken.

In Brussel krijgen de treinstations Zuid, Centraal, Noord, Kapellekerk en Congres ze dit najaar nog, net als zestien andere belangrijke treinstations in de rest van het land. Voor de 500 paaltjes is er een budget van 1,6 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?