App tegen seksisme stopgezet

© Sofie Peeters
| Een scène uit de documentaire 'Femme de la Rue', die seksisme op straat aankaartte.

De app tegen seksuele intimidatie ‘Blijf van mijn lijf’ is niet meer te downloaden. De vzw Touche pas à ma pote wijst op een gebrek aan financiering.

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) maakte vorig jaar geld vrij voor een app waarmee gebruikers seksuele intimidatie in de openbare ruimte konden signaleren. Ook Wallonië sprong op de kar.

Een dik jaar na de lancering is de applicatie echter al niet meer te downloaden. Dat meldt de RTBF en blijkt ook uit een blik in de Play Store van Google.

De vzw ‘Touche pas à ma pote’, die de app beheerde, zegt dat de financiering voor de app maar voor twee jaar was ingepland. De vereniging wil wel een crowdfunding starten die geld in het laatje moet brengen voor een herlancering.

Het kabinet van Debaets laat weten dat de vzw het contract stopte door nalatigheid en problemen met de ontwikkelaar. Wie de app al heeft, kan ze nog steeds gebruiken, stelt het kabinet.

‘Blijf van mijn lijf’ was niet meteen een hit. In Brussel werd de app minder dan 700 keer gedownload, in Wallonië ruim 2.000 keer. In Wallonië en Brussel samen waren er een honderdtal alerts via de app, schrijft de RTBF.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?