Archeologen scannen ondergrond Grote Markt

© © Immoweb
| Het onderzoek zal doorgaan tussen 14 en 19 mei.

Enkele onderzoekers van de ULB willen de Grote Markt en haar omgeving onderzoeken. Dat zullen ze niet doen door uitgravingen, maar wel met hoogtechnologische middelen. De wetenschappers willen zo meer te weten komen over hoe het historisch centrum tot stand is gekomen.

De archeologen zullen gebruik maken van twee innovatieve technieken: een grondradar en electrostatische prospectie. Dat schrijft La Libre.

Deze technieken hebben als voordeel dat ze heel duidelijke beelden opleveren. Zo zullen de onderzoekers een driedimensionele kaart kunnen opstellen van structuren en objecten die zich onder het historisch hart van Brussel bevinden. Daarnaast kunnen ze beter begrijpen hoe de grote markten ontstaan zijn en verdwenen gebouwen in kaart brengen.

De nieuwe studie zal een aanvulling zijn op onderzoek dat de ULB eerder in de wijk heeft uitgevoerd. De ploeg werkt samen met teams van de École normale supérieure uit Parijs en Universiteit Parijs VI.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?