Argentijnse fans uitzinnig na zinderende WK-finale

Jasmijn Post
18/12/2022
Updated: 18/12/2022 19.06u

Argentinië heeft zich voor de derde keer tot wereldkampioen voetbal gekroond. De Zuid-Amerikanen versloegen zondag in een zinderende finale in het Qatarese Lusail titelverdediger Frankrijk na strafschoppen.

In the Football Village in Autoworld, in het Jubelpark, kwamen supporters van zowel Argentinië als Frankrijk samen. De Argentijnse supporters waren wel in de meerderheid, en werden in de eerste helft verwend met twee goals: een door Lionel Messi omgezette penalty, en een goal van Angèl Di Maria.

Frankrijk domineerde de tweede helft en Kylian Mbappé maakte twee tegengoals op amper twee minuten.

In de 108ste minuut maakte Messi het derde doelpunt. Tien minuten later was daar weer Mbappé. Zo prijkte er 3-3 op het bord en moesten er penalty's worden genomen. Daarin haalde Argentinië het met 4-2. Montiel trapte de beslissende elfmeter binnen.

Argentinië won het WK eerder in 1978 en 1986. Voor zevenvoudig Gouden Bal Messi is de wereldtitel op zijn 35e de ultieme bekroning van een fantastische carrière.