| Het Koning Boudewijnstadion kreeg afgelopen zomer wel een nieuwe atletiekpiste en honderden nieuwe zitplaatsen.

Rode Duivels spelen oefenduel tegen Servië in Leuven zonder publiek door hevige regen

© Belga
15/11/2023

De Rode Duivels treffen vanavond Servië in een vriendschappelijke interland, niet in het Koning Boudewijnstadion maar in het King Power at Den Dreef-stadion in Leuven. Het veld van de Heizel lag er door de hevige regenval van dinsdag te slecht bij.

Omdat het op korte termijn niet mogelijk is om de wedstrijd op een veilige manier met fans te organiseren, wordt zonder publiek gespeeld.

Op sportief vlak wordt verwacht dat bondscoach Domenico Tedesco zal gaan experimenteren in zijn basisopstelling. Zondag volgt nog de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan (om 18 uur). Die is belangrijker. Bij een zege zijn de Duivels immers zeker van groepswinst, en meer dan waarschijnlijk het statuut van reekshoofd bij de EK-loting.

Tedesco gaf gisteren op zijn persconferentie nog aan tegen Servië enkele zaken te willen uittesten met het oog op het EK. Zinho Vanheusden zal door een blessure alvast niet spelen. De centrale verdediger keerde terug naar Standard. Ook wingback Alexis Saelemaekers (Bologna) en middenvelder Amadou Onana (Everton) zijn twijfelachtig. Verdedigers Jan Vertonghen (Anderlecht) en Ameen Al-Dakhil (Burnley) zouden wel speelklaar zijn. Belofte Jorne Spileers (Club Brugge) werd als extra optie bij de groep gehaald.

Het wordt de vijfde ontmoeting tussen België en Servië. De vier vorige confrontaties waren allemaal wedstrijden met inzet. De Belgen verloren er slechts eentje en dat was het eerste duel tussen beide landen in 2006 (1-0 in Belgrado). Nadien volgden drie overwinningen op Servië: 3-2 in 2007 in Brussel, 0-3 in 2012 in Belgrado en 2-1 in 2013 in Brussel. Het land speelt pas sinds 2006, en de Montenegrijnse onafhankelijkheidsverklaring, onder de naam Servië. Tussen 2003 en 2006 speelde het land zijn wedstrijden als 'Servië en Montenegro'. Voordien was Servië een onderdeel van Joegoslavië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, WK

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni