Martinez wil vol voor derde plaats gaan

© PhotoNews
| Roberto Martínez, bondcoach van de Rode Duivels op een persconferentie in het Russische Kazan voor de wereldbekerwedstrijd tegen Brazilië op 6 juli 2018.

Een derde plaats is nu het hoogst haalbare, zaterdag in de kleine finale tegen de verliezer van het duel tussen Engeland en Kroatië. Daarmee kunnen de Rode Duivels opnieuw geschiedenis schrijven, want met een derde plaats zouden ze beter doen dan de generatie van 1986, die op de vierde plaats eindigde op het WK in Mexico.

De knop nu meteen omdraaien is moeilijk, beseft ook de bondscoach. "Ik zag net een erg treurige kleedkamer, de ontgoocheling is groot", vertelde Roberto Martinez.

"We willen echter in schoonheid eindigen. Nu is het emotioneel moeilijk, want je verliest die halve finale. De volgende 48 uur is daarbij belangrijk: we moeten herstellen, hergroeperen en het belang van die komende wedstrijd inzien. We moeten begrijpen dat er nog een belangrijke wedstrijd volgt, waarin er nog iets op het spel staat."

Euro 2020

De bondscoach wil dan ook het einde van het toernooi afwachten vooraleer naar de toekomst te kijken. "Het is nog te vroeg om de balans op te maken. Pas na de kleine finale zullen we kijken naar de jongere generatie, je moet elk toernooi sterker worden. In België zit er veel jong talent, ik heb mijn oog dan ook op EURO 2020."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?