Audi Brussels gebruikt coronasneltests voor werknemers

20180830 Vorst Audi autofabriek 2 20180830 Vorst Audi autofabriek 2
© PhotoNews
© PhotoNews

Werknemers van Audi Brussels met symptomen worden door het bedrijf zelf getest met behulp van antigen-tests. Die tonen binnen het kwartier een resultaat. “Zo worden de medewerkers sneller gerustgesteld.”

Sinds midden oktober kunnen werknemers van Audi Brussels in Vorst zich laten testen op het coronavirus in het bedrijf zelf. Daarbij maakt Audi geen gebruik van de klassieke PCR-test, maar van de minder betrouwbare antigen-tests. Die toont wel sneller of iemand positief of negatief is.

“Die tonen binnen een kwartier het resultaat”, zegt Audi-woordvoerder Peter D’Hoore. “Bij een negatief resultaat zijn onze medewerkers sneller gerustgesteld. Dat is belangrijk, de gezondheid van onze werknemers is prioritair. En zo kunnen wij sneller anticiperen.”

Het coronavirus zorgt ook bij Audi voor een verhoogd aantal afwezigen, “in de lijn van de gemiddeldes”, aldus de woordvoerder. Het bedrijf test werknemers die frequent in contact zijn gekomen met collega’s die positief zijn en werknemers die symptomen vertonen.

“Zij worden doorgestuurd naar onze medische dienst. Als de test positief blijkt te zijn, wordt die persoon doorverwezen naar de huisarts”, aldus de Audi-woordvoerder nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?