Australische bar: ‘Théo buitengezet omdat hij te veel gedronken had’

© RV

De vermiste Belgische rugzaktoerist Théo Hayez had op de avond van zijn verdwijning te veel gedronken. Hij werd daarop aangesproken door de eigenaar van de bar en vervolgens buitengezet, schrijft Het Laatste Nieuws.

Het is Cathérine Moerkerke, journaliste bij VTM Nieuws, die met de eigenaar van de Cheeky Monkey’s sprak. Volgens de uitbater heerst er een strik beleid inzake alcoholgebruik, en wees hij de jonge toerist daarop. Uiteindelijk zette hij Théo Hayez aan de deur, waarop die alleen vertrok.

Het laatste spoor van Théo Hayez is een beeld van een bewakingscamera waarop te zien is hoe de tiener de bar verlaat, naar zijn gsm grijpt en het schermpje doet oplichten.

De zoekacties in het kader van het onderzoek zijn donderdag hervat met aanzienlijke middelen in Byron Bay. "De zoekacties die gisteravond werden opgeschorst, zijn donderdagmorgen hervat met politiehonden en politieagenten die hun aandacht richten op de kliffen", zo bevestigde de politie van de staat New South Wales aan Belga. Er is ook een gespecialiseerd klimmersteam op het terrein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?