Automobilist rijdt zich vast in tramtunnel

© D.R.

Maandagochtend heeft een verwarde autobestuurder voor hinder gezorgd op tramlijnen 81 en 82, nadat hij zich had vastgereden op de sporen van de tramtunnel aan het Zuidstation. De auto werd na een half uur weggetakeld.

Rond 8.45 uur kreeg de tramtunnel aan het Zuidstation ongewenst bezoek van een bestuurder in een rode Renault Clio. Die had zich eerder van rijvak vergist en geraakte nog een heel stuk verder in de tunnel, om de banden uiteindelijk onherroepelijk stuk te rijden op de tramsporen.

Het duurde al bij al een half uurtje om de takelwagen ter plaatse te krijgen en de Renault weg te takelen. Het verkeer op lijnen 81 en 82 werd hersteld rond 9.15 uur.

Het is niet de eerste keer dat een auto relatief ver kon doorrijden in een Brusselse tramtunnel. Een dik jaar geleden was er de beruchte dolle rit van een man die ettelijke kilometers door de tramtunnel kon rijden met zijn Range Rover. “Sinds dat voorval hebben we aan veel tunnelingangen greppels geïnstalleerd,” zegt An Van hamme van de MIVB. Maar in de tunnel aan het Zuidstation ligt die pas verderop, daarom is de Renault-bestuurder vandaag zo ver geraakt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?