Het Vrijheidsplein 's nachts op 19 december 2020: de avondklok tussen 22 en 6 uur is nog steeds van kracht binnen het kader van de coronamaatregelen van het Brussels gewest

| Het Vrijheidsplein 's nachts op 19 december 2020: de avondklok tussen 22 en 6 uur is nog steeds van kracht binnen het kader van de coronamaatregelen van het Brussels gewest.

Avondklok vanaf 22 uur verlengd tot eind april

© Belga
25/03/2021
Updated: 25/03/2021 12.51u

De Brusselse regering heeft donderdag beslist om alle coronamaatregelen, waaronder de avondklok tussen 22 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends, te verlengen tot eind april.

De specifieke maatregelen voor het hoofdstedelijk gewest in het kader van de strijd tegen de coronacrisis blijven minstens tot 25 april van kracht. Dat betekent dat de avondklok vanaf 22 uur tot die datum in voege blijft.

Daarnaast is er een alcoholverbod in de openbare ruimte en geldt een algemene mondmaskerplicht voor het hele grondgebied. De winkels in het Brussels Gewest dienen hun deuren ook te sluiten vanaf 20 uur.

Begin maart was beslist om de avondklok vanaf 22 uur tot eind maart aan te houden en het vervolgens van de epidemiologische situatie te laten afhangen. Die is verre van goed, zo bewijzen de meest recente cijfers. Op twee weken tijd zijn er de helft meer besmettingen vastgesteld in het Gewest.

Ook het Overlegcomité van woensdag liet geen ruimte voor versoepelingen. Rudi Vervoort (PS) riep donderdag de ministerraad bijeen. De minister-president had ook contact met de Brusselse burgemeesters, zonder daarvoor de Gewestelijke Veiligheidsraad bijeen te roepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , avondklok , avondklok coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni