Belgian Pride Parade mikt opnieuw op meer dan 100.000 deelnemers

© Kevin Van den Panhuyzen
| De Pride Parade in 2018

Zaterdag trekt de Pride Parade weer door Brussel, het slotakkoord van de Belgian Pride. De organisatie hoopt de recordopkomst van vorig jaar te overtreffen. Toen namen ruim honderdduizend mensen deel. De feestende bezoekers kunnen ook bijna de hele dag terecht in de Pride Village op de Kunstberg en de Rainbow Village in de Sint-Jacobswijk.

De twee feestdorpen openen om 12.00 uur. Meer dan zestig organisaties zullen aanwezig zijn om de bezoekers te informeren en te entertainen. In de Pride Village op de Kunstberg wordt om 13.45 uur de kick-off van de Pride Parade gegeven met César Sampson, de Oostenrijkse kandidaat op het Eurovisiesongfestival in 2018.

Om 14.30 uur volgt dan de officiële start van de Belgische parade van de LGBTQI+-gemeenschap en zetten de vele kleurrijke praalwagens zich in gang in de Ravensteinstraat. Van daaruit dalen ze af naar het Muntplein om vervolgens in te slaan op de Kleerkopersstraat. Via de Zuidstraat trekken ze nadien terug omhoog over de Lombardstraat om te eindigen op de Keizerslaan in de nabijheid van de Kunstberg.

Vanaf 17.00 uur barst het feest helemaal los in de Pride Village, de Rainbow Village en op de vele afterparty's. Net als vorig jaar worden er langs het parcours heel wat zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen.

De organisatie vraagt de deelnemers om geen rugzakken of scherpe voorwerpen mee te nemen, zich gewillig te laten fouilleren aan de controleposten en respectvol om te gaan met elkaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?