voetgangerszone BRUZZ 1537

Beliris hernieuwt bouwaanvraag voetgangerszone

RVE
© BRUZZ
08/03/2017

Beliris heeft de aanvraag hernieuwd voor de stedenbouwkundige vergunning voor de vernieuwing van de centrale lanen. Dat bevestigt Beliris aan BRUZZ. Het openbaar onderzoek start volgende week. Er zit daarmee na een lange tijd van wachten weer schot in het dossier.

Het federaal-gewestelijk Brusselfonds Beliris is mee verantwoordelijk voor de vernieuwing van de Brusselse centrale lanen. Het fonds organiseert een nieuw openbaar onderzoek van 13 maart tot 11 april. De overlegcommissie komt vervolgens bijeen op 26 april. Beliris hoopt dat de nieuwe vergunningen in juni kunnen worden afgeleverd.

Het is al de tweede keer dat Beliris deze procedure moet doorlopen. In juni vorig jaar werden de stedenbouwkundige vergunningen namelijk ingetrokken door Beliris zelf. Die beslissing kwam er na het advies van de auditeur van de Raad van State. Die volgde daarmee de klacht van twee Brusselse handelsverenigingen.

'Bezwaren preventief opgelost'
Maar nu is er dus een hernieuwde aanvraag, die voldoende rekening zou houden met de ingediende opmerkingen en bezwaren. “We hebben onderzoek gedaan om te proberen daaraan tegemoet te komen en toekomstige bezwaren preventief op te lossen,” aldus Elien Deswaef van Beliris.

Eén van de voornaamste betrokken Brusselse actiegroepen, Platform Pentagone, buigt zich zo snel mogelijk over de aanvraag. "Dat doen we van zodra de verschillen met de vorige versie duidelijk worden," klinkt het.

Beliris zegt onze redactie de details nog even schuldig te moeten blijven, maar belooft snel verduidelijking over wat er veranderd is. Ook het kabinet-Mayeur kon nog geen verdere informatie geven.

"Ik kan wel zeggen dat het budget alleszins hetzelfde is gebleven," voegt Deswaef nog toe. "Dat is 21 miljoen euro, waarvan 16 miljoen voor rekening van Beliris, 3 miljoen voor Brussel Mobiliteit en 2 miljoen voor de Stad Brussel."

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni