Bestelwagens in Schaarbeek omzeilen parkeerboete met open kofferbak

© 1030/0
| In de Facebookgroep 1030/0 verschenen foto's van bestelwagens met open koffer. Een slimme manier om parkeerboetes te ontlopen?

Bewoners van de Voltairelaan in Schaarbeek merkten een bizar fenomeen op in hun straat: bestelwagens die dag en nacht hun kofferbak openlaten. Nu blijkt dat sommige bestuurders op deze manier gratis proberen parkeren in Schaarbeek. Scanauto’s die de parkeerrechten controleren rekenen voertuigen met een open deur of kofferbak automatisch als laden en lossen.

Via de Facebookgroep van de Schaarbeekse buurtbewoners 1030/0 werd de politiezone op de hoogte gebracht. Ter plaatse troffen ze effectief een bestelwagen met open koffer aan. Toen bleek dat de werkploeg van het voertuig even verderop aan het werk was zonder bezig te zijn met laden en lossen, werd een proces verbaal opgesteld.

Volgens Sara Jasmes van Parking Brussels is vooral de wegcode daar onduidelijk in. "Die zegt dat er activiteit nodig is om effectief te kunnen spreken van laden en lossen, maar dat is een kat- en muisspel." Parking Brussels zet wel parkeerstewards in om te controleren of voertuigen met een open koffer al dan niet laden en lossen.

1030/0
Het fenomeen werd op de Facebookgroep van 1030/0 gemeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?