Bestuurder van dodelijk ongeval in Jette blijft in de cel

© BRUZZ
| De man droeg op het moment van het ongeval een enkelband

De bestuurder uit Vilvoorde die begin februari een vijftiger heeft doodgereden in Jette, blijft in de cel. De Brusselse raadkamer bevestigde vandaag zijn aanhouding. Hij blijft nog minstens een maand in voorlopige hechtenis. De man droeg op het moment van het ongeval een enkelband, maar de strafuitvoeringsrechtbank heeft dat elektronisch toezicht inmiddels ingetrokken.

Het 51-jarige slachtoffer stak zondagochtend 2 februari de straat over aan het Werrieplein in Jette toen hij werd weggemaaid door een auto die aan hoge snelheid kwam aangereden. De vijftiger overleed ter plekke, de bestuurder liet zijn passagier gewond achter in de wagen en ging er te voet vandoor.

De man kon nadien worden opgepakt en zou positief hebben getest op drugs. Na zijn arrestatie bleek dat de man op het moment van de feiten een enkelband droeg.

“Hij werd op 23 september 2019 vrijgelaten door de strafuitvoeringsrechtbank met een enkelband na een veroordeling voor diefstal”, zegt zijn advocaat Eddy Cochez.

“Na het ongeval werd hij aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij is vandaag voor de raadkamer verschenen, die zijn aanhouding heeft verlengd. Hij blijft nu nog minstens een maand in de cel. Zijn enkelband werd inmiddels door de strafuitvoeringsrechtbank ingetrokken op 24 februari. Hij kan pas ten vroegste in januari volgend jaar een nieuwe aanvraag indienen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?