Bewoner van woonzorgcentrum in Vorst besmet

© PhotoNews
| Mensen dragen mondmaskers uit vrees voor besmettingmet het coronavirus (Covid-19) in Brussel-centrum.

Een bewoner van een woonzorgcentrum van het OCMW in Vorst, Vol des Roses, heeft positief getest voor het coronavirus. Dat meldt de OCMW-voorzitter van Vorst Nicolas Lonfils.

De patiënt wordt opgevangen in een speciale unit. Hij werd donderdag in het ziekenhuis opgenomen omdat hij in ademnood was. Hij werd getest op het coronavirus en die test bleek zaterdag positief te zijn. De patiënt zit nu in quarantaine in het woonzorgcentrum.

De familie van de patiënt is op de hoogte gebracht, net zoals de andere bewoners en de medewerkers die met hem in contact zijn gekomen. Maar weinig mensen hebben toegang tot de speciale unit waar de man verblijft. Eén verpleger zal de man verzorgen en zal voldoende beschermende kledij, handschoenen en een mondmasker dragen. Bij de ingang van de unit en op de deur van de besmette bewoner werden posters gehangen.

Vrijdag is een ander verdacht geval gemeld. Die persoon werd niet getest op het coronavirus. De toestand van de persoon is niet verontrustend, verklaart Lonfils.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?