Op het Ambiorixsquare komen heel wat mensen samen om te drinken. Buurtbewoners hebben daar last van.

Bewoners Ambiorixsquare klagen overlast aan op gemeenteraad

JP
© BRUZZ
07/09/2020

Een bewoonster van de Ambiorixsquare heeft tijdens een interpellatie op de Brusselse gemeenteraad de overlast in haar buurt aangekaart. Tientallen mensen komen in het parkje samen om te drinken, zowel overdag als ’s avonds. Niet alleen houden ze volgens haar buurtbewoners uit hun slaap, ze laten ook veel afval achter. De stad wil nu informatieborden plaatsen.

Tijdens een interpellatie op de gemeenteraad van de Stad Brussel op maandagavond heeft de bewoonster haar verhaal nog eens uit de doeken gedaan. Een twintigtal buurtgenoten zette een handtekening onder haar petitie tegen het nachtlawaai. Om de overlast tegen te gaan, vragen de buurtbewoners onder andere om de speeltuin ’s nachts af te sluiten en camera’s tegen sluikstorten op te hangen.

“De milde weersomstandigheden van de afgelopen maanden hebben geleid tot een groter gebruik van onze groene ruimtes, waaronder het Ambiorixsquare,” erkent burgemeester Philip Close (PS). “De politie is vaker tussengekomen en heeft een aantal waarschuwingen uitgedeeld aan personen die zich niet altijd bewust zijn van de veroorzaakte overlast. Toch hebben de politiediensten niet altijd zorgwekkende feiten kunnen vaststellen, die de openbare rust in gevaar brengen of crimineel zijn.”

De burgemeester stelt dat iedereen het recht heeft om te genieten van een goede kwaliteit van leven, waaronder het recht op de slaap. De burgemeester nodigt de buurtbewoners daarom uit om de politie te blijven bellen als het nodig is.

Informatieborden

In overleg met de schepen van Groene Ruimte Zoubida Jellab (Ecolo-Groen) zal het kabinet van de burgemeester bovendien informatieborden plaatsen om de mensen te herinneren de regels rond nachtlawaai. Ook zal er op die borden te zien zijn dat mensen een boete kunnen krijgen indien ze het algemeen politiereglement niet naleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Europese wijk , expats , Ambiorixsquare

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni