© Anima Care | Het gebouw 'Nuance' bevindt zich dichtbij het Dudenpark in Vorst.

Bewoners gezocht voor gloednieuw woonzorgcentrum in Vorst

JP
© BRUZZ
16/01/2020

Het nieuwe woonzorgcentrum 'Nuance' ligt bij het Dudenpark en heeft 121 ruime éénpersoonskamers. Daarvan zijn er nu dertien bezet. Bewoners kunnen in het gebouw gebruik maken van faciliteiten zoals een bar, kapper of kinesist.

Anima Care mikt op nieuwe bewoners uit de ruime omgeving van Vorst. Hoewel er nu slechts dertien kamers bezet zijn, gelooft gedelegeerd bestuurder van Anima Care Johan Crijns dat dat snel zal veranderen. "We denken dat er potentieel is in Vorst. Het is een moeilijke markt, maar we starten met een nieuwe infrastructuur en we zetten in op kwaliteit van zorg."

Bijzonder aan het gebouw is de mix van functies: op elke van de vijf verdiepingen is een terras, en op het gelijkvloers kunnen bewoners gebruik maken van de bar, de kapper of de kiné. De kamers kosten tussen de 62 en 72 euro per dag en zijn uitgerust met een verstelbaar bed, een noodoproepsysteem, digitale televisie, telefoonaansluiting en wifi. De badkamer is rolstoeltoegankelijk.

Verdeeld over het hele gebouw zijn er zithoekjes en leefruimtes waar bewoners kunnen samenkomen. Op het gelijkvloers is er bovendien het 'Grand Café' waar bewoners kunnen genieten van de gerechten van de kok.

Het gelijkvloers is voorzien van een kapper, manicure en een kiné- en ergoruimte. Op de vierde verdieping is een afdeling ingericht waar bewoners verblijven die meer aangepaste zorg nodig hebben. De vijfde verdieping is voorbehouden voor personen die lijden aan dementie.

In Brussel heeft Anima Care nog centra in Anderlecht, Oudergem, Molenbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving, ouderenzorg, dementie, Anima Care

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie