Bijkomende investeringen in kampmateriaal voor jeugdbewegingen

© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister voor Media, Jeugd en Brussel.

De Vlaamse regering investeert dit jaar 177.000 euro extra in kampmateriaal voor jeugd. Dat maakt Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle (CD&V) bekend bij de start van “De Dag van de Jeugdbeweging” in Vlaanderen. De investering heeft ook betrekking op de Nederlandstalige jeugdbewegingen in het Brussels gewest.

Dalle bevestigt dat de Vlaamse regering dit jaar extra zal investeren in nieuw kampmateriaal. Zo worden er 110 nieuwe buitenzeilen voor patrouilletenten aangekocht, maar ook heel wat extra reservemateriaal: gordingen, dakgoten, hamers, draadharingen, … allemaal materiaal dat kan uitgeleend worden bij de Vlaamse overheid. In totaal gaat het over een bedrag van 177.000 euro.

“Het is van groot belang om het aanbod van de Uitleendienst op peil te houden. In de zomer wordt elke tent meerdere keren uitgeleend: als de ene groep het materiaal onvolledig of beschadigd inlevert, moet de stock steeds aangevuld zijn voor andere groepen,” zegt Dalle in een persbericht. De Uitleendienst is een groot succes: in 2019 werden er tot op heden al 5694 seniortenten en 6515 patrouilletenten aan 953 jeugdverenigingen uitgeleend.

Daarenboven zet de regering ook verder in op de digitalisering van de diensten. Het wordt in de toekomst makkelijker om materiaal te ontlenen. “Jeugdbewegingen moeten zo weinig mogelijk geconfronteerd worden met administratieve beslommeringen en moeten zich kunnen focussen op hun opdracht: een onvergetelijke tijd aanbieden aan onze jongeren,” aldus Dalle.

Vanaf maandag 4 november 2019 kunnen jeugdverenigingen een aanvraag indienen om tenten te ontlenen voor de zomer van 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?