Bijna dubbel zoveel evenementen in Brusselse parken

© Saskia Vanderstichele

Het aantal evenementen dat georganiseerd wordt in de Brusselse parken is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Waar er in 2014 nog 461 evenementen groen licht kregen, waren dat er in 2019 maar liefst 801. Vooral het Jubelpark valt in de smaak.

De Brusselse parken worden alsmaar populairder bij organisatoren van allerhande evenementen. Waar in 2014 nog 534 aanvragen werden ingediend, evolueerde dat cijfer naar 1.197 aanvragen in 2019, schrijft La Capitale op basis van cijfers van Leefmilieu Brussel. Daarvan werden respectievelijk 461 en 801 voorstellen goedgekeurd.

Het Jubelpark spant daarbij de kroon. In 2019 werden er maar liefst 274 evenementen op poten gezet. Op de tweede plaats staat het Dudenpark, met 87 evenementen, gevolgd door het park rond de abdij van Ter Kameren (47 evenementen) en het Elisabethpark (41).

Sportevenementen blijken het vaakst georganiseerd te worden in de Brusselse parken (212 evenementen), gevolgd door educatieve activiteiten (202 evenementen), festiviteiten (136 evenementen), het draaien van films (72 evenementen) en het organiseren van een parking (64 keer).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?