Parken sluiten tot zondagochtend: activiteiten afgelast

Updated: 08-06-2019 - 11:10

Omwille van de windstoten die vanaf vrijdagmiddag werden aangekondigd, heeft Brussel Leefmilieu beslist om de parken vanaf 12.30 uur af te sluiten. Als de weersomstandigheden het mogelijk maken, zullen de parken op zondagochtend opnieuw geopend worden. De FOD Binnenlandse Zaken activeerde het nummer 1722.

De parken die Leefmilieu Brussel kan afsluiten, zullen vanaf vrijdagmiddag worden afgesloten en pas na inspectie opnieuw geopend worden. In de parken die niet afgesloten kunnen worden, zal aan de ingangen een bericht worden uitgehangen en zullen de parkwachters de bezoekers informeren.

Leefmilieu Brussel raadt iedereen aan om parken, bossen, wouden en vooral de omgeving van bomen te vermijden.

FOD Binnenlandse zaken activeerde daarnaast ook het nummer 1722. De bedoeling is dat mensen naar 1722 bellen als ze de brandweer nodig hebben, maar er niemand (potentieel) in levensgevaar is. Dat heeft de bedoeling om de burger weg te houden van de noodnummers wanneer er geen sprake is van een levensbedreigende of potentieel levensbedreigende situatie.

De FOD benadrukt dat het nummer 1722 geen noodnummer is. Enkel de nummers 112 (brandweer, ambulance) en 101 (politie) zijn noodnummers.

Festivals

De aankondiging leek in eerste instantie slecht nieuws voor de organisatoren van het kinderkunstenfestival Supervlieg Supermouche dat dit weekend in het Park van Vorst plaatsvindt. Maar voorlopig hoeven bezoekers niet te vrezen. "We zijn volop in gesprek met de brandweer en voorlopig kunnen al onze activiteiten doorgaan," vertelt woordvoerster Anne-Gaëlle Solé aan BRUZZ.

Liefhebbers van de middeleeuwse markt die dit weekend zou plaatsvinden in het Jubelpark in Etterbeek, hebben minder geluk. Omwille van veiligheidsredenen besliste de gemeente Etterbeek om het evenement te annuleren.

De openingsparade van de 17de editie van de AG Roller Bike Parade is afgelast vanwege het slechte weer, dat melden de organisatie en de politie Brussel-Hoofdstad Elsene via sociale media. De stoet zou om 20 uur starten en aankomen op het Poelaertplein, maar het slechte weer steekt stokken in de wielen. De officiële start wordt zo een week uitgesteld naar 14 juni.

En ook in Vilvoorde heeft het noodweer gevolgen voor de geplande festiviteiten. Dit weekend zouden de Spaanse Andalusische feesten, de Fiesta Rociera, plaatsvinden in Drie Fonteinen. Dat park wordt echter afgesloten tot en met 19 uur zaterdagavond.

De traditionele processie wordt daardoor geannuleerd. Na 19 uur en zondag gaan de festiviteiten wel door, laat het Vilvoordse stadsbestuur weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?