JC Decaux stadsmeubilair
© PhotoNews | Een reclamepaneel van JC Decaux (archiefbeeld)

Boetes tegen digitale reclameborden in Elsene

EDB
© BRUZZ
30/11/2019

De gemeente Elsene stelde enkele boetes op tegen JC Decaux. Het bedrijf zou digitale reclameborden op het grondgebied van de gemeente hebben geïnstalleerd zonder daarvoor over de stedenbouwkundige vergunning te beschikken.

Dat schrijft La Dernière Heure op basis van een bericht op de website van schepen van Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo). Daarin stelt hij dat de gemeente eerder dit jaar al ongunstig advies verstrekte over de installatie van de digitale reclameborden. De beslissing daarover ligt echter bij het Gewest, en niet bij de gemeente.

“Ondanks ons negatief advies, heeft het Gewest toch de vergunning geleverd. Daarom heeft de gemeente Elsene op 10 mei 2019 beroep aangetekend bij het stedenbouwkundig college tegen deze beslissing, net zoals Sint-Gillis en Vorst dat ook deden,” aldus Rouyet.

“Maar omdat het stedenbouwkundig college zich niet binnen de gestelde termijn heeft uitgesproken, werd de zaak doorverwezen naar de gewestelijke regering,” aldus Rouyet. “De vergunning blijft met andere woorden geschorst totdat de regering een beslissing heeft genomen.”

De gemeente Elsene wil de digitale reclameborden niet omdat ze slecht zijn voor het milieu en de verkeersveiligheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Milieu, JCDecaux, reclameborden, Yves Rouyet, stedenbouwkundige vergunning

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie