Bommelding Brussel-Noord: station opnieuw open

© Younes Haidar-BRUZZ
| Noordstation ontruimd op 27 mei 2019 wegens bomalarm.
Updated: 27-05-2019 - 16:07

Het CCN-gebouw werd maandagmiddag geëvacueerd vanwege een bomalarm, en alle openbaar vervoer werd even stilgelegd. Ondertussen rijden de treinen weer normaal en is het station opnieuw geopend. De bommelding kwam rond 13.20 uur, het station ging weer open om 15.50 uur.

Dat meldt de federale politie, die een veiligheidsperimeter had ingesteld en verantwoordelijk is voor de veiligheid in de omgeving. Het Noordstation is opnieuw geopend om 15.50 uur. "Na een grondig onderzoek van het station zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen explosieven in het gebouw waren," vertelt de woordvoerster van de federale politie. "Er is een onderzoek geopend door het parket naar de aard van de melding."

Het treinverkeer lag even stil, maar is ondertussen weer opgestart. De treinen mogen ondertussen ook terug halt houden het Noordstation. "Reizigers moeten rekening houden met zware gevolgvertragingen en afgeschafte treinen", zegt woordvoerder Frédéric Petit.

De bussen en trams van De Lijn en de MIVB rijden ook opnieuw normaal.

Ook de Brusselse tunnels zijn opnieuw open. Die moesten tijdelijk sluiten omdat het personeel van Brussel Mobiliteit in het CCN-gebouw naast het station huist en de tunnels dus tijdelijk niet kon monitoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?