Autotunnels opnieuw geopend, verkeerschaos blijft

© TD/Bruzz
| Het is nu al erg druk op de weg.
Updated: 27-05-2019 - 16:21

Door de ontruiming van het Noordstation na een bommelding waren maandagnamiddag sinds ongeveer 14.00 uur ook alle autotunnels gesloten. De controlekamers van Brussel Mobiliteit bevinden zich namelijk ook in het CCN-gebouw, vlak naast het Noordstation. Sinds 16.20 uur zijn de tunnels opnieuw open, meldt Brussel Mobiliteit.

Zonder technici van Brussel Mobiliteit achter de computers ook geen verkeer door de tunnels. De veiligheid van de automobilist kan immers niet gegarandeerd worden en dus gingen alle tunnels dicht. "De tunnels moeten permanent gemonitord worden. Als dat niet kan gebeuren, schrijft de procedure voor dat de tunnels dicht moeten. Dat zijn veiligheidsmaatregelen", zei Steven Fierens van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ.

Rond 16.20 uur konden alle tunnels opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. De gevolgen voor het autoverkeer zijn wel gigantisch. De verkeerskaarten kleuren donkerrood (zie onderstaande kaart). De chaos op de weg kan nog de hele avondspits duren.

Tweede keer

In de toekomst zullen zo'n incidenten niet meer mogelijk zijn, zegt Fierens nog. "Ons mobiliteitscentrum verhuist naar een nieuwe locatie, waar we beter zullen kunnen samenwerken met de MIVB."

Ook met de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en metrostation Maalbeek werden alle autotunnels gesloten voor het verkeer, omdat alle stations toen ontruimd moesten worden.

20190527_TomTom_verkeerssituatie
© TomTom
| De verkeerssituatie omstreeks 16 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?