Bonus voor Vlaamse buschauffeurs die naar Brussel durven rijden

© brusselnieuws.be
25/11/2015

De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn heeft met de vakbond afgesproken dat buschauffeurs een bonus van 50 euro per dag krijgen als ze naar Brussel durven rijden.

Door het verhoogde terreurdreigingsniveau heeft een deel van de buschauffeurs bij De Lijn Vlaams-Brabant afgelopen dagen geweigerd om naar Brussel te rijden. Daardoor was er verstoord busverkeer op de lijnen Aalst-Brussel, Ninove-Brussel en Leuven-Brussel.

Chauffeurs die beslissen om hun angst opzij te zetten en toch naar Brussel te rijden zullen nu financieel worden vergoed met een bonus van 50 euro. "Zo zorgen we dat er tijdens het verhoogde terreurdreigingsniveau toch voldoende chauffeurs bereid zijn om naar Brussel te rijden. Dit is in het belang van de reiziger", zegt een woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant in Het Nieuwsblad.

De premie is enkel voor buschauffeurs die rechtstreeks in dienst zijn bij De Lijn. Wie voor een onderaannemer werkt heeft geen recht op het zogeheten bibbergeld.

Naast de premie zet De Lijn ook vooral bussen met camerabewaking in op lijnen naar Brussel en krijgen oproepen vanuit Brussel voorrang in de radiokamer.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni