Heel wat buschauffeurs De Lijn rijden niet naar Brussel

© Belga
23/11/2015

Het busverkeer van De Lijn richting Brussel is maandagochtend verstoord, omdat een aantal buschauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant schrik had om te werken wegens het verhoogde dreigingsniveau in de hoofdstad. Ook bij de MIVB rijden minder bussen.

Daarnaast rijdt ook een aantal schoolbussen niet naar de hoofdstad omdat de scholen dicht blijven. Op de assen Brussel-Aalst (lijnen 212-214), Brussel-Wemmel (240-246) en Brussel-Ninove (126-128) is er sprake van grote hinder.

Daarnaast is er ook sprake van verstoring tussen Leuven en Brussel (351, 358). En ook op snelbus 410 tussen Brussel en Leuven rijden heel wat ritten niet.

De Lijn verwacht dat de hinder op de lijnen naar Brussel nog zal toenemen aangezien de actie nog kan uitbreiden naar andere stelplaatsen.

Ook bij de MIVB rijden overigens niet alle bussen. Buslijnen 14, 20, 22, 72 en 78 rijden niet.

"Een aantal buschauffeurs heeft schrik om naar het werk te komen," vertelt de woordvoerder van de MIVB. "Anderen moeten thuisblijven omdat hun kinderen vandaag niet naar school kunnen. We hebben daar begrip voor en verplichten niemand om naar het werk te komen. Overigens leggen we wel uit dat er geen reden is tot angst. We hebben de garantie gekregen dat het openbaar vervoer maximaal beveiligd is."

De andere buslijnen van de MIVB rijden aan verminderde frequenties.

Meer info op www.mivb.be

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni