Bpost plaatst in nog eens 70 stations pakjesautomaten

© PhotoNews
| Bpost.

Postbedrijf bpost gaat pakjesautomaten plaatsen in 70 bijkomende stations. De samenwerking tussen bpost en spoorwegmaatschappij NMBS wordt verlengd en uitgebreid, zo melden beide bedrijven donderdag in een persbericht.

De NMBS versterkt de samenwerking met bpost in de volgende 5 jaar. Vandaag staan er reeds bpost-pakjesautomaten in 33 Belgische stations. Daar komen in de volgende 6 maanden 70 nieuwe locaties bij.

Minder CO2-uitstoot

De aanwezigheid van bpost in stations is een logische keuze, zegt het postbedrijf.

"Dit kadert volledig in de missie van bpost om de eindklant meer en meer te motiveren om te kiezen voor een afhaalpunt voor de levering van zijn pakje en op die manier te kiezen voor de meest ecologische levering. Een pakje afhalen in een pakjesautomaat in een station terwijl je onderweg bent van of naar je werk/huis/vrienden... vermindert immers de CO2-uitstoot tot 90 procent", aldus bpost.

Win-winsituatie

Minister van Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post Petra De Sutter wijst ook op de positieve impact van de samenwerking. "Pakjes afgeleverd in automaten reduceren CO2. De trein nemen ook. De grote winst van samenwerking tussen NMBS en bpost ligt dus voor de hand."

"Daarnaast kost het bijvoorbeeld pendelaars minder tijd om naar een ophaalpunt te gaan en vergroot het de aantrekkelijkheid van onze stations", aldus De Sutter.

Postbedrijf bpost startte in 2011 met het plaatsen van de eerste publiek toegankelijke pakjesautomaten in Belgiƫ. Vandaag staan er meer dan 600 pakjesautomaten verdeeld over heel Belgiƫ.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?