Bpost schakelt ook Brusselse geldautomaten preventief uit

© PhotoNews

Bpost schakelt preventief 89 geldautomaten uit wegens het risico op een digitale plofkraak. Dat heeft het postbedrijf donderdag bekendgemaakt. Ook Brussel is getroffen.

Eerder schakelde de bank Argenta al geldautomaten uit wegens verschillende pogingen tot digitale plofkraken. Bij bpost gaat het om een preventieve maatregel, klinkt het. Het gaat om 89 automaten aan buitengevels van postkantoren die door de leverancier "gedetecteerd zijn als zijnde gevoelig" voor digitale plofkraken. Nog geen enkele automaat van bpost is overigens al doelwit geweest van hackers.

In 57 van de 89 betrokken postkantoren kunnen de klanten nog altijd geld opnemen aan geldautomaten in het binnensas. In totaal beschikt bpost over meer dan 520 geldautomaten in ons land. De maatregel is tijdelijk en geldt voor onbepaalde duur, tot de leverancier een oplossing heeft om de automaten op een veilige manier in gebruik te nemen.

In Brussel zal de automaat in Koekelberg gesloten zijn. Ook in het Noordstation, in Elsene aan de Naamsepoort en in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn de geldautomaten aan de buitengevel gesloten, maar kan je nog steeds terecht in het binnensas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?