© BRUZZ | De 20 km door Brussel vorig jaar.

Brailleliga loopt 20 km door Brussel voor blinde en slechtziende kinderen

© Belga
25/05/2022

Met 310 sportievelingen staat de Brailleliga komende zondag als een van de grootste teams aan de start van de 20 km door Brussel. Dat heeft de vzw woensdag aangekondigd in een persbericht. "Ziend, slechtziend of blind, loper of wandelaar, allemaal gaan ze de uitdaging aan om activiteiten voor blinde en slechtziende kinderen te steunen."

De Brailleliga neemt al voor de vijftiende keer deel en zal proberen om zijn zesde plaats in de teamranking te evenaren of zelfs te verbeteren.

Een van de slechtziende lopers is de 30-jarige Robby. Hij loopt dit jaar voor de vijfde keer samen met zijn begeleider. "Ik wil graag iets terug doen voor alles wat de Brailleliga voor mij doet", vertelt Robby. "Lopen geeft me veel energie en zorgt ervoor dat ik al mijn zorgen even kan vergeten."

Met het ingezamelde geld - de teller voor de 20 km door Brussel staat intussen op ruim 15.000 euro - organiseert de Brailleliga activiteiten voor blinde en slechtziende kinderen, zoals zelfstandigheids- en vakantiekampen aangepast aan de visuele handicap tijdens de schoolvakanties, de jaarlijkse editie van BrailleDay voor kinderen uit het gespecialiseerde onderwijs en de aangepaste Spelotheek.

De steun is onmisbaar om onze activiteiten te kunnen blijven organiseren, aldus de Brailleliga. "Wij danken dus de volgende bedrijven voor hun sponsoring en hun sportieve inzet: Nationale Loterij, Kellogg's, Degroof Petercam, Actiris, BNP Paribas, Telenet, Veolia, Valeo, Meli en Tracks."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie