Brand in Elsene zorgt voor stroompanne

© Google
| Onder meer de Maria-Hendrikastraat zit zonder stroom
Updated: 03-12-2019 - 09:23

Rond 19.30 is de stroom uitgevallen in vijf Elsense straten, vlakbij het Blyckaertsplein. De oorzaak is een brand aan een hoogspanningscabine. Gewonden zijn er niet gevallen, aldus nog de brandweer.

In de Graystraat, de Kerckxstraat, de Malibranstraat, de Maria-Hendrikastraat en de Wérystraat is de stroom maandagavond uitgevallen. "Een hoogspanningscabine in de Kerckxstraat stond in brand", laat brandweerwoordvoerder Walter Derieuw aan BRUZZ weten.

Het vuur was rond 19.30 uur uitgebroken in de ondergrondse hoogspanningscabine. De brandweer was snel ter plaatse en stelde een veiligheidszone van 50 meter rond de cabine in, die later werd uitgebreid naar 150 meter. Omwonenden moesten in die zone binnen blijven en ramen en deuren gesloten houden. Ook moesten ventilatiesystemen uitgeschakeld worden. Rond 21.20 uur had de brandweer het vuur volledig geblust maar het duurde nog tot 22.25 uur voor de veiligheidsperimeter opgeheven werd.

Het einde van de stroomonderbreking was eerst voorzien rond 21.30 uur maar dat tijdstip werd in de loop van de avond en nacht herhaaldelijk aangepast. De elektriciteit was pas hersteld om 05.40 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?