Brand op Brugmannlaan: ‘Bewijst levensbelang van rookmelder’

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 24 en zondag 25 september 2022

Zondagochtend omstreeks 9.50 uur heeft de Brusselse brandweer moeten uitrukken voor een brand in een duplex, op de bovenste verdieping van een huis op de Brugmannlaan in Elsene. De bewoners van het gebouw konden tijdig geëvacueerd worden, dankzij de werkende rookmelder.

Het tramverkeer werd tijdelijk onderbroken en de stroom van de bovenleidingen werd doorgesneden, zodat de brandweer luchtladders kon gebruiken om de brand te blussen.

De gepantserde toegangsdeur van de duplex moest geforceerd worden. Ondertussen kon de brandweer het appartement wel al betreden via de ramen, om te starten met de blussingswerken.

Rookmelder

De brand kon snel geblust worden en is van accidentele oorsprong, meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Na een grondige controle en ventilatie van het gebouw, konden bewoners van het pand hun woning opnieuw betreden.

De brandweer werd ingelicht door een buur die gealarmeerd werd door de sirene van de aanwezige rookmelder in de duplex. “Dit bewijst nogmaals het levensbelang van een rookmelder. Het schrille geluid heeft toegelaten de hulpdiensten snel te verwittigen, veilig te evacueren en de vlammen in de kiem te smoren”, aldus Derieuw.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?