In Brussel heeft een brand maandagochtend een gebouw volledig vernield. Dat meldt de Brusselse brandweer. Gewonden vielen er niet. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de brand mogelijk is aangestoken.

De brandweer werd maandagochtend omstreeks 03.20 uur opgeroepen voor een brand en zag zich bij aankomst geconfronteerd met een uitslaande brand in een verlaten pand van vier verdiepingen. De aanpalende woningen werden meteen geëvacueerd terwijl de brandweer het vuur te lijf ging.

De spuitgasten konden voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de aanpalende woningen, maar de daken van die panden liepen wel brandschade op en in de woningen zelf is er waterschade door het bluswater. Het gebouw waar de brand woedde, raakte volledig vernield en staat op instorten. (Lees verder onder de afbeeldingen)

Door dat instortingsgevaar kan het pand voorlopig ook niet betreden worden. De brandweer kon de plaats uiteindelijk rond 06.00 uur verlaten maar liet wel een ploeg ter plaatse om heropflakkeringen te voorkomen. De politie heeft intussen het pand met een onbemande drone gecontroleerd. Er zijn voorlopig geen slachtoffers gevonden. Wel moeten drie buren voorlopig wel elders wonen, door de rook- en waterschade aan hun gebouwen.

Uit de eerste vaststellingen van de brandweer blijkt dat de brand in het gebouw is aangestoken. Het parket is ingeschakeld voor verder onderzoek in het gebouw, dat sinds eind 2017 onbewoonbaar was verklaard. Een branddeskundige en het labo van de gerechtelijke politie zullen ter plaatse gaan om de oorzaak van de brand te onderzoeken, maar eerst moet het pand worden gestut.

Vanwege die stabiliseringswerken, die enkele dagen zullen duren, zal de Jacqmainlaan in de richting van het centrum ter hoogte van de Nieuwbrug tijdelijk afgesloten worden, zo meldt de politie nog.

Brand Emile Jacqmainlaan

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , appartementsbrand , brand , brandweer , jacqmainlaan

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni