Brandweer kreeg meer dan duizend oproepen

De brandweer van Brussel heeft in de nacht van dinsdag op woensdag meer dan 1.000 oproepen gekregen en 300 interventies uitgevoerd naar aanleiding van het onweer. Dat zegt woordvoerder Pierre Meys.

De brandweer werd onder meer opgeroepen voor waterschade, blikseminslagen (en de daaropvolgende branden), modderstromen en omgevallen bomen. Daarnaast moest ze ook uitrukken omdat verscheidene tunnels ondergelopen waren, onder andere twee op de kleine ring en die van de Woluwelaan, en voor wateroverlast in metrostations Erasmus en Delta.

Op de Woluwelaan is de collector, die de kans op overstromingen moet verkleinen, overgelopen. Om dat in de toekomst te vermijden, wordt naar alternatieven gezocht. "Het gewest is van plan om een stormbekken van 70.000 kubieke meter aan te leggen in het Woluwedal", zegt Olivier Maingain, burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe. Die zit woensdag nog samen met de Brusselse minister van Leefmilieu Céline Fremault om een vergadering over de kwestie in te plannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?