Brandweer redt Schaarbeeks meisje uit wasmachine

© Photo News
| Waarom het kind in de wasmachine kroop, is niet geweten.

De brandweer van Brussel moest zondagavond uitrukken om in Schaarbeek een negenjarig meisje te bevrijden dat gekneld zat in de trommel van een wasmachine. De brandweerlui smeerden de onderbenen van het kind in met afwasmiddel om het meisje eruit te krijgen.

Een meisje van 9 jaar was erin geslaagd haar beide onderbenen tot en met de knieën de wastrommel in te brengen. Zij geraakte er nadien niet meer uit, ook niet met de hulp van haar ouders. Zij contacteerden omstreeks 21.45 uur de hulpdiensten.

De brandweerlui smeerden de onderbenen van het kind in met afwasproduct en slaagden er zo in het meisje uit haar hachelijke positie te bevrijden, zonder de wasmachine te moeten demonteren. Het kind werd ter plaatse onderzocht door de aanwezige arts en moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. De interventie duurde een kwartier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?